ENDOSCOPIE VETERINARA

Endoscopia revolutioneaza metodele de diagnostic prin simplul fapt ca permite eliminarea completa a inciziilor. Totodata, orice endoscopie veterinara permite vizualizarea magnifiata a cavitatilor si prelevarea de probe biologice, extractii de corp strain, biopsii fara incizii, pacientul avand astfel o recuperare spectaculoasa.

Endoscopie veterinara
Endoscopie veterinara

ENDOSCOPIE DIGESTIVA

Endoscopia esofago-gastro-duodenala permite vizualizarea in intregime a tractului digestiv superior, fara nicio incizie, companionul dumneavoastra revenind la activitatile zilnice in cel mai scurt timp posibil. 

Prin intermediul endoscopiei digestive superioare putem realiza extractii de corp strain cantonat in orice segment al tractului digestiv superior, companionul dumneavoastra evitand astfel o operatie traumatica, dureroasa si cu o perioada de recuperare lunga.

Endoscopia digestiva superioara ne permite recoltarea de probe biopsice indiferent de localizare si trimiterea acestora catre laborator in vederea stabilirii unui diagnostic de certitudine, evitand astfel o interventie traumatica, dureroasa si cu o perioada de recuperare lunga.

RINOSCOPIE

Rinoscopia permite vizualizarea in intregime cavitatii nazale si a nazofaringelui, facilitand astfel extractia de corp strain cantonat la nivel nazal si recoltarea de probe in vederea obtinerii unui diagnostic de certitudine.

In cazul in care suspectati posibilitatea de aspiratie a unui corp strain de catre micutul dumneavoastra companion sau in cazul in care observati debutul brusc de stranut, solicitati asistenta unui medic veterinar din cadrul Spitalelor Veterinare Prima-Vet.

CISTOSCOPIE

Cistoscopia permite vizualizarea uretrei, a vezicii urinare si a deschiderii ureterelor, eliminand astfel necesitatea incizarii cavitatii abdominale, necesara in cazul cistotomiei clasice. Permite astfel stabilirea unui diagnostic de certitudine in cazul suspiciunii de urolitiaza sau in cazul suspiciunilor tumorale, atat la nivelul vezicii urinare, cat si la nivelul uretrei.

Cistoscopia interventionala permite extractia urolitelor cantonate la nivel urinar sau vezical, ablatia tumorilor cu ajutorul tehnologiei LASER, recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii diagnosticelor de certitudine, eliminand astfel traumatismul consecutiv interventiei chirurgicale clasice, scurtand enorm perioada de recuperare postoperatorie.

Toate acestea cu o recuperare spectaculoasa pentru companionul dumneavoastra si cu externare in aceeasi zi.

LAPAROSCOPIE

Laparoscopia permite vizualizarea intregii cavitati abdominale prin intermediul unei camere minuscule, oferind magnificare si acuitate vizuala mult superioara ochiului uman, oferind astfel rezultate spectaculoase, reducand totodata cu peste 90% dimensiunea inciziilor prin comparatie cu chirurgia clasica. Ne permite astfel recoltarea de probe biologice in conditii de maxima siguranta si de maxima precizie. Poate fi utilizata in vederea obtinerii de probe biopsice hepatice, renale, pancreatice, in conditii de maxima siguranta si reducand substantial trauma resimtita de catre companionul dumneavoastra in cazul operatiei chirurgicale clasice.

Endoscopie veterinara
Endoscopie veterinara

ENDOSCOPIE RESPIRATORIE

In cadrul examenului endoscopic al aparatului respirator putem examina intregul traseu respirator, incepand cu cavitatea bucala pana in strafundul plamanilor, cu ajutorul unei camere cu un diametru de sub 3 milimetri, discomfortul pentru pacient fiind astfel minim. Putem astfel realiza lavaje bronho-alveolare in scop terapeutic si de diagnostic, extractie de corp strain cantonat la nivel traheal sau pulmonar. 

Endoscopie veterinara

CONTACTEAZA-NE