CHIRURGIE MINIM INVAZIVA

Reprezinta cea mai moderna tehnica operatorie disponibila la nivel mondial, inlocuind astfel marea majoritate a interventiilor chirurgicale clasice. Metodele de chirurgie minim invaziva inlocuiesc inciziile mari de 8-10 centimetri utilizate in cazul interventiei chirurgicale clasice cu incizii de sub 1 centimetru, realizate pentru obtinerea imaginii intra-abdominale si introducerea instrumentelor speciale de lucru.

Accesul in cavitatea abdominala se realizeaza prin intermediul trocarelor Karl Storz ENDOTIP, un trocar special, complet atraumatic, ce permite vizualizarea in permanenta a progresului insertiei, reducand astfel aproape de zero riscul producerii unei hemoragii.

Telescopul (camera video utilizata pentru obtinerea imaginii) ne permite vizualizarea completa a cavitatii abdominale, oferind astfel chirurgului posibilitatea unei interventii de mare finete si cu riscuri minime pentru pacient.

Accesul instrumentelor de lucru se realizeaza prin intermediul trocarelor ENDOTIP, cu dimensiuni de 5 milimetri, oferind astfel posibilitatea unei recuperari spectaculoase, cu un disconfort cat mai mic pentru pacient si proprietar.

AVANTAJELE CHIRURGIEI MINIM INVAZIVE

Durere si inflamatie reduse cu 65% conform studiilor, comparativ cu interventia chirurgicala clasica

Hemoragie practic inexistenta in cadrul operatiei, risc de complicatii postoperatorii redus substantial

Multumita porturilor de acces atat de mici, riscul de infectie devine infim prin comparatie cu interventia chirurgicala clasica

Reducere cu 80% a traumei operatorii prin comparatie cu operatia clasica

Recuperare mult mai rapida, externare in aceeasi zi

Scapati de grija firelor de sutura

Va invitam sa vizionati o scurta descriere a interventiilor chirurgicale minim invazive, ce pot substitui majoritatea interventiilor chirurgicale clasice, traumatizante si cu recuperare grea pentru pacient, inlocuindu-le cu o procedura cu incizii minuscule, nedureroase, cu recuperare spectaculoasa si externare in aceeasi zi.

ECHIPA

Cu vasta experienta clinica si in permanenta conectati la cele mai noi tehnici disponibile in Europa si Statele Unite, medicii Departamentului de Endoscopie si Chirurgie Minim Invaziva din cadrul Spitalelor Veterinare Prima Vet sunt permanent pregatiti pentru a interveni spre binele companionilor dumneavoastra.

Dr. Adriana
Sima

Medic Veterinar

Daniela
Grigore

Asistent Veterinar

Andreea
Degheluta

Asistent Veterinar